LOGO

Verifikasi umur

Pikeun nganggo halaman wéb kami anjeun kedah yuswa 21 taun atanapi langkung.Mangga parios umur anjeun sateuacan lebet kana situs.

Hampura, umur anjeun teu diwenangkeun.

  • head_banner_011

Naha THC ngajantenkeun anjeun luhur sareng CBD henteu?

THC, CBD, kannabinoid, épék psikoaktif - sigana anjeun kantos nguping sahenteuna sababaraha istilah ieu upami anjeun nyobian ngartos THC, CBD, sareng bédana antara aranjeunna.Panginten anjeun ogé parantos mendakan sistem endocannabinoid, reséptor cannabinoid, bahkan terpenes.Tapi naon eta sadayana sabenerna ngeunaan?

Upami anjeun milarian cara pikeun ngartos naha produk THC ngajantenkeun anjeun luhur sareng produk CBD henteu sareng naon hubunganana sareng endocannabinoid, wilujeng sumping, anjeun dina tempat anu leres.

Cannabinoids sareng peran ECS

Pikeun ngartos THC vs CBD sareng kumaha aranjeunna mangaruhan urang, anjeun kedah ngartos sistem endocannabinoid (ECS), anu ngabantosan awak ngajaga kasaimbangan fungsional ngaliwatan tilu komponén utami: molekul "utusan", atanapi endocannabinoid, anu ngahasilkeun awak urang;reséptor molekul ieu ngabeungkeut;jeung énzim nu ngarecahna.

Nyeri, setrés, napsu, métabolisme énérgi, fungsi kardiovaskular, ganjaran sareng motivasi, réproduksi, sareng bobo mangrupikeun sababaraha fungsi awak anu mangaruhan cannabinoid ku ngalaksanakeun ECS.Mangpaat kaséhatan poténsial cannabinoid seueur sareng kalebet réduksi peradangan sareng kontrol seueul.

Naon anu dilakukeun ku THC

Cannabinoid anu paling seueur sareng kawéntar anu aya dina pepelakan ganja nyaéta tetrahydrocannabinol (THC).Éta ngaktifkeun reséptor CB1, komponén ECS dina uteuk anu ngatur kaayaan mabok.Karacunan THC parantos ditingalikeun ningkatkeun aliran getih kana korteks prefrontal, daérah otak anu tanggung jawab pikeun nyandak kaputusan, perhatian, kaahlian motor, sareng fungsi eksekutif anu sanés.Sifat pasti tina épék THC dina fungsi ieu beda-beda ti jalma ka jalma.

Nalika THC ngiket kana reséptor CB1, éta ogé memicu perasaan euforia tina sistem ganjaran otak.Ganja ngaktifkeun jalur ganjaran otak, anu ngajadikeun urang ngarasa séhat, sareng ningkatkeun kamungkinan urang ngiringan deui di hareup.Pangaruh THC dina sistem ganjaran otak mangrupikeun faktor utama kamampuan ganja pikeun ngahasilkeun perasaan mabok sareng euforia.

Naon anu dilakukeun ku CBD

THC jauh tina hiji-hijina bahan dina ganja anu gaduh dampak langsung kana fungsi otak.Perbandingan anu paling kasohor nyaéta sareng cannabidiol (CBD), anu mangrupikeun cannabinoid anu paling seueur kadua anu aya dina pepelakan ganja.CBD sering disebut non-psikoaktif tapi ieu nyasabkeun sabab zat naon waé anu gaduh pangaruh langsung kana fungsi otak nyaéta psikoaktif.CBD pasti nyiptakeun épék psikoaktif nalika berinteraksi sareng otak sareng sistem saraf pusat, sabab dikabarkan gaduh sipat anti rebutan sareng anti kahariwang anu kuat.

Janten bari CBD memang psikoaktif, éta henteu mabok.Nyaéta, éta henteu ngajantenkeun anjeun luhur.Éta sabab CBD parah pisan pikeun ngaktipkeun reséptor CB1.Nyatana, bukti nunjukkeun yén éta leres-leres ngaganggu kagiatan reséptor CB1, khususna ku ayana THC.Nalika THC sareng CBD damel babarengan pikeun mangaruhan kagiatan reséptor CB1, pangguna condong ngarasa langkung lembut, bernuansa luhur sareng gaduh kasempetan anu langkung handap pikeun ngalaman paranoia dibandingkeun sareng épék anu dirasakeun nalika CBD henteu aya.Éta sabab THC ngaktifkeun reséptor CB1, sedengkeun CBD ngahambat éta.

Kumaha CBD sareng THC saling berinteraksi

Saderhana, CBD tiasa ngajagi tina gangguan kognitif anu aya hubunganana sareng overexposure ka THC.Hiji studi 2013 diterbitkeun dina Journal of Psychopharmacology dikaluarkeun THC ka pamilon sarta kapanggih yén jalma anu geus dibikeun CBD saméméh administrasi THC némbongkeun impairment memori episodic kirang ti penderita anu geus dibéré placebo a - salajengna nunjukkeun yén CBD bisa curb THC-ngainduksi kognitif. kakurangan.

Nyatana, tinjauan 2013 ngeunaan ampir 1,300 panilitian anu diterbitkeun dina jurnal ilmiah mendakan yén "CBD tiasa ngalawan épék négatip tina THC."Tinjauan ogé nunjukkeun peryogi langkung seueur panilitian sareng ningali épék CBD dina konsumsi THC dina skenario dunya nyata.Tapi data anu tos aya cukup jelas yén CBD sering disarankeun salaku panawar pikeun jalma anu teu ngahaja ngonsumsi teuing THC sareng mendakan diri kabeurangan.

Cannabinoid berinteraksi sareng seueur sistem dina awak

THC sareng CBD ngabeungkeut sababaraha target sanés dina awak.CBD, contona, ngagaduhan sahenteuna 12 situs aksi dina uteuk.Sareng dimana CBD tiasa nyaimbangkeun épék THC ku cara ngahambat reséptor CB1, éta tiasa gaduh épék anu sanés dina métabolisme THC dina situs aksi anu béda.

Hasilna, CBD moal salawasna ngahambat atanapi nyaimbangkeun épék THC.Éta ogé tiasa langsung ningkatkeun poténsi kauntungan médis positif THC.CBD tiasa, contona, ningkatkeun relief nyeri anu disababkeun ku THC.THC berpotensi duanana antioksidan anti radang jeung neuroprotective, lolobana alatan aktivasina na reséptor CB1 di wewengkon nyeri-kontrol otak.

Panaliti ti 2012 ngungkabkeun yén CBD berinteraksi sareng reséptor glisin alfa-3 (α3), target anu penting pikeun ngolah nyeri dina tulang tonggong, pikeun ngirangan nyeri sareng peradangan kronis.Ieu mangrupikeun conto naon anu disebut éfék rombongan, dimana sanyawa ganja anu béda-béda gawé bareng sacara gembleng pikeun ngahasilkeun éfék anu langkung ageung tibatan upami dikonsumsi nyalira.

Tapi sanajan interaksi ieu teu sagemblengna jelas.Dina ulikan Pébruari 2019, panalungtik manggihan yén dosis low CBD sabenerna ngaronjatkeun épék mabok THC, bari dosis tinggi CBD ngurangan épék mabok THC.

Terpenes sareng pangaruh rombongan

Sapinuhna mungkin yén sababaraha efek samping ganja anu paling kawéntar (sapertos couch-lock) mungkin gaduh sakedik hubunganana sareng THC sorangan, tapi, kontribusi relatif molekul anu teu dipikanyaho.Sanyawa kimia anu disebut terpenes masihan pepelakan ganja rasa sareng ambu anu unik.Éta kapanggih dina seueur pepelakan - sapertos lavender, kulit tangkal, sareng hops - sareng nyayogikeun aroma minyak atsiri.Terpenes, anu mangrupikeun grup phytochemical panggedéna dina ganja, ogé parantos kabuktosan janten bagian kritis tina pangaruh rombongan.Henteu ngan ukur terpenes masihan ganja rasa sareng ambu anu béda, tapi ogé sigana ngadukung molekul ganja sanés dina ngahasilkeun épék fisiologis sareng cerebral.

Garis handap

Cannabis mangrupikeun tutuwuhan anu kompleks kalayan panalungtikan anu kawilang sakedik ngeunaan pangaruhna sareng interaksi sareng awak manusa - sareng urang nembé mimiti diajar seueur cara THC, CBD, sareng sanyawa ganja anu sanés damel babarengan sareng berinteraksi sareng ECS ​​kami pikeun ngarobih cara urang ngarasa.


waktos pos: Oct-19-2021